Program za bračno savetovanje

U bračnom savetovanju radimo sa najsavremenijim međunarodnim programom za predbračno i bračno savetovanje, PREPARE/ENRICH.

Šta je to PREPARE/ENRICH?

PREPARE/ENRICH Vam nudi jedan program pripreme za brak (PREPARE) ili (ENRICH) obogaćivanje i poboljšanje Vašeg braka. Ovde se radi o jednom internaconalnom programu provrenom naučnim kriterijumima. Ovaj program Vam omgućuje da utvrdite stvarno stanje Vašeg braka (ili pak međusobnu kompatibilnost) kao budućeg bračnog para, zavisno od toga da li se radi o pripremi za brak ili o bračnom paru koji je već u braku. Kroz taj program vas vodi za to specijlano obrazovani dušebrižnik, savetnik ili terapeut.

PREPARE/ENRICH je program koji se bazira na testu i služi za predbračnu pripremu i bračno savetovanje. Krajem 70-tih počeo ga je razvijati prof. dr. David H. Olson sa kolegama na univerzitetu Minesota, USA i našao je svoju primenu širom sveta. Preko 50.000 savetnika,  dušebrižnika i terapeuta rade sa ovim programom i do sada je za 30 godina kroz ovaj program prošlo više od 3 miliona parova.

Ovaj proram sa svojih 165 pitanja omogućuje utvrđivanje stvarnog odnosa (među parovima) i skreće pažnju na jake strane jednog para i ukazuje na područja rasta tj. gde je potreban napredak ili promena u odnosu među parom.

Nakon kompjutorske obrade podataka kojim se utvrđuje odnos među supruđnicima ili budućim bračnim drugovima (zavisno od toga koji je par u pitanju) pristupa se jdnom procesu savetovanja koji zahteva 3-5 susreta tj. časova savetovanja, (po potrebi i više) i razgovara se o odrđenim područjima braka koja se na osnovu podataka moraju tretirati.

Ovaj progarm je tako zamišljen i koncipiran da vam pomgne u učvršćivanju vašeg odnosa. Ovde se ne radi o „ispitivanju“, „sposobnosti“ ili „vrednovanju“ nego o utvrđivanju stanja o kojem ćete Vi zajedno sa svojim partnerom razgovarati uz pomoć savetnika koji je za to spezijalno obrazovan.

Kako je što se tiče zaštite podataka?

Izvadak sa Homepage PREAPER/ENRICH: „Formalno to je prikupljanje podataka na osnovu odgovora na 165 pitanja. Zato mi polažemo naročitu važnost na zaštitu podataka. Zapravo samo Vaš savetnik zna vaše ime, i on ne sme vaše podatke davati dalje. Za kompjutorsku obradu vašeg testa koji se šalje na obradu umesto imena  i prezimena unosi se samo određeni broj para. I zato samo Vaš bračni savetnik zna ko stoji iza broja tog para. Time zaparavo Vi se otvarate i poveravete samo Vašem savetniku. Savetnik je pod obavzom ćutanja (Schweigepflicht). Ostale informacije možete dobiti na web stranici: http://www.prepare-enrich.de ( nemački jezik)                                       http://www.prepare-enrich.com ( engleski jezik)

Važna napomena:

 Testovi su na Nemačkom, Srpskom i Hrvatskom. Savetovanje se obavlja na sva tri jezika, zavisno od para koji potrebuje savetovanje.

Za parove koji potrebuju savetovaje kako predbračno tako i bračno, a žive na širjo teritoriji Frankfutr/M i Offenbach/M mogu se obratiti na email adrseu: david.bibulovic@gmail.com ili na telfon: 069/56990555; Mob. 0176/49375961.

Ovaj unos je objavljen pod Bračno savetovanje. Zabeležite stalnu vezu.