Ljubav je najveća među njima

Ljubav je najveća među njima

I ako imam svu veru da i gore premeštam, a ljubavi nemam, ništa sam. Korinćan. 13, 2

Voleti Boga i druge je pravi smisao života. Bez obzira ko si i čime se baviš, sve se svodi na to da li ćeš živeti životom ispunjenim ljubavlju ili ne. Postoji ogromna razlika između ova dva načina života. Jedan je neprocenjiv… a drugi besmislen.

Ljubav je najvažniji sastojak svakog značajnog odnosa. Ona je temelj istinskog smisla. Kvalitet tvog života je neposredno povezan sa količinom ljubavi koja teče u tebi i kroz tebe prema drugima. Iako se to često previđa, ljubav je beskrajno vrednija od bogatstva, slave i časti. Oni će nestati, ali ljubav će ostati. Bez svega toga ti možeš da budeš ispunjen, ali ne i bez ljubavi.

Odsustvo ljubavi ostavlja razarajuću prazninu. Kada je nema, tvoja duhovnost postaje površna, tvoja dobronamerna dela sebična, a tvoje žrtve neiskrene. Od svakog odnosa u kome te ne motiviše ljubav, možeš da očekuješ da bude dosadan i bez zadovoljstva – možda čak i besmislen. Kada su Isusa pitali koja je najvažnija zapovest, On ju je ovako rezimirao: voleti Boga či- tavim bićem i svoga bližnjeg kao samoga sebe. Hoćeš li prihva- titi život ljubavi?

Počni da se moliš: „Gospode, nauči me šta je to prava ljubav i učini me osobom koja zna da voli.”

 

Ovaj unos je objavljen pod Saveti supružnicima. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s