Šta je prava ljubav

Šta je prava ljubav?

Ljubav je višestruko dobra – to je definicija ljubavi u nagrađenoj pesmi iz 1955 godine u istoimenom filmu. Reči pesme se nastavljaju – ljubav je način na koji priroda daje, razlog za život i zlatna kruna koja čoveka čini kraljem.

Drugi kažu: “Ljubav je što čini da se svet okreće”. Ili “Ljubav i brak idu zajedno kao konj i kočija“. Ali, svi mi znamo da nije uvek tako. Brak može započeti sa dovoljno romantike tako da supružnici mogu pomisliti da se istinski vole, ali kad dođu teška vremena i snovi izblede, često ljubav, za koju misle da su je imali, takođe izbledi.

Evo najbolje definicije ljubavi koju sam ikada pročitao: “Prava ljubav nije ni fizička ni romantična. Prava ljubav je prihvatanje svega što jeste, što je bilo, što će biti i što neće biti“.

Drugim rečima, bez obzira na okolnosti, činjenicu kako se životne situacije loše odvijaju, bez obzira kako se supružnici trenutno osećaju – prava ljubav nikada ne bledi.

Neka ljubav koju delite jedno sa drugim bude upravo takva vrsta prave ljubavi.

 Ljubav dugo trpi i dobra je. Ljubav nije zavidna, ne hvali se, ne uzvisuje se, ne ponaša se nepristojno, ne gleda svoju korist, nije razdražljiva, ne pamti zlo. Ne raduje se nepravdi, a raduje se istini. Sve podnosi, sve veruje, svemu se nada, sve trpi. (1. Korinćanim, 13:4-7)

 

Ovaj unos je objavljen pod Brak. Zabeležite stalnu vezu.