Molitva za moju ženu

Molitva za moju ženu

Gospode, hvala Ti što si mi dao tako neverovatnog partnera, najboljeg prijatelja i ženu. Pored tvoje milosti, njena ljubav je najveći dar u mom životu. Molim Te, nikad mi ne dozvoli da je uzmem zdravo za gotovo. Pomozi mi da je volim, negujem, poštujem i štitim onako kako zaslužuje. Znam da ona nije samo moja žena … Ona je Tvoja kćer, a Ti si mi ju poverio da budem njen muž. Molim Te pomozi mi da je volim onako kako je Ti voliš; da budem voljan položiti svoj život za nju onako kako si Ti učinio za nas. Oče, mi živimo u svetu u kojem se Tvoje kćeri objektiviziraju i koriste kao slike za požudu i sebično zadovoljstvo. Molim Te pomozi mi da sačuvam svoje oči i srce čistim u svetu greha i zloupotrebe. Pomozi mi da imam oči samo za svoju ženu. Daj joj samopouzdanje da zna da se nikad neće morati takmičiti da pridobije moju pažnja u odnosu na neku drugu ženu. Daj joj do znanja da sam sada i uvek očaran njezinom unutrašnjom i vanjskom lepotom. Molimo Te da je držiš podalje od „zamke uspoređivanja“ koja bi je iskušala da joj poljulja samopouzdanje i zameni je nesigurnošću.
Pomozi joj da zna da ne treba da upoređuje svoj život ili svoja dostignuća sa bilo kim drugim, jer je Tvoj plan za nju savršeno jedinstven. Pomozi mi da budem njen najveći podsticaj i nikada njen najveći kritičar. Daj mi reči da kažem kad treba ohrabrivanje i daj mi mudrosti da znam kada da ućutim i budem tih kad treba samo da je saslušam. Pomozi mi da podržim njene snove i ideale da bih je potaknuo da postigne sve što Ti imaš za nju.

Zbog svega što će postići, nemoj joj dozvoliti da padne u zamku da veruje da je njen identitet umotan u dostignuća (ili neuspehe), nego da je njen identitet osiguran u Tvojoj ljubavi prema njoj. Nikada joj ne dozvoli da izgubi iz vida činjenicu da Te ona večno ljubi i daj joj da nađe snagu u mojoj ljubavi prema njoj. Ispuni joj srce radošću. Neka smeh ispuni zvučni zapis našeg zajedničkog života. Čak i u teškim trenucima, pomozi nam da izaberemo radost jer smo svesni da su naše borbe privremene, ali zbog tebe Gospode naša će radost biti večna.

Pomozi mi da budem jak za nju u danima kad se oseća slaba, i pomozi joj da bude jaka za mene u danima kad se osećam slab. Bože, molim Te, daj nam obama snage za sve što je pred nama. Pomozi nam da NIKADA ne izgubimo veru u Tebe ili ne odustanemo jedno od drugog.

Hvala ti, Gospode, za moju jedinstvenu ženu! Ona je neprocenjiv dar koji treba ceniti, i molim se da mi pomogneš da joj budem poklon. Molim Te, daj mi mudrosti, hrabrosti i snage da budem najbolji muž koji mogu biti danas i svakodnevno.

Molim te ovo u Isusovo ime! Amen.

Dave Willis

(Ako želiš, možeš preuzeti ovu molitvu za sebe i moliti je svakog dana)

Pripremio dr David Bibulović

 

Ovaj unos je objavljen pod Saveti supružnicima. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: