Deset pristupa koje vaš suprug mrzi

Saveti supružnicima

Kimberly Wagner

1. Mrzi kad ga javno kritikujete.

Kad ukazujete na njegove greške, kritigujete ga ili ispravljate, činite da se pred drugima oseća kao idiot – i to je ponižavajuće. Nemojte ga sramotiti ni na koji način (pogotovo pred svojom decom). Da li bi ste hteli da on to učini vam?

2. Mrzi kad ga podsećate na njegove prošle neuspjehe.

To je nešto što je bilo rešeno davno, a čini se da to jednostavno ne možete zaboraviti. Svi smo doživeli neuspeh. Ostavite one doživljaje koji su već obrađeni i rešeni. Ako postoje nerešena pitanja koja se nikada nisu rešavala biblijski, nemojte ih gajiti u svom umu, već poduzmite korake da ih na ljubazan način rešite i krenite dalje!

3. Mrzi kad se istovariš na njega čim uđe na vrata.

Jedno ne mogu dovoljno naglasiti suprugama – zagrlite svog muža kad dođe s posla! Pozdravite ga poljupcem i malo ljubavi! Dajte mu ohrabrujuću reč i pričekajte da prođe malo vremena dok mu date do znanja kako ste se teško osećali. Imao je dugačak dan (znam da si i ti imala, ali ne razgovaram s njim, nego s tobom). Možda su ga pogodili neki izazovi s kojima se vi niste suočili, a možda je i vodio bitke za koje nikada nećete znati. Budite ono zbog čega vredi da se on vrati kući.

4. Mrzi kad očekujete da bude baš poput vaše prijateljice.

Verovatno ne obožava provesti pet sati u tržnom centru. Provesti celo popodne u salonu za pedikuru i manikuru, verovatno mu to nije ni najmanje zabavno. Neće komunicirati s vama poput vaše najbolje prijateljice niti će hteti znati celu priču koju želite ispričati sve do posljednjeg detalja. Cenite ga što je muškarac!

5. Mrzi kad očekujete da vam čita misli.

Molim te, samo mu reci šta misliš. Ne igrajte one misaone igre u kojima razmišljate: „Da me stvarno voli, znao bi da to želim. . .  i ne bih mu morala reći! “ Vaš će muž biti tako zahvalan ako odustanete od igre čitanja misli i samo budete imali iskrenu i ljubaznu komunikaciju.

6. Mrzi kad se prema njemu ponašate kao prema svom detetu.

Muškarci znaju da ne misle kao žene. Oni znaju da može biti izazov izmjeriti očekivanja ili želje žene. Kad zaborave zatvoriti poklopac na toaletu, to nije zato što  žele iritirati svoju ženu. Kad krenu dužom rutom jer su zaboravili pravi izlaz, to nije zato što žele potrošiti više goriva. Kad razgovarate sa svojim muževima u istom tonu koji koristite sa svojom djecom, to je nepoštovanje. A to je greh.

7. Mrzi kad u 23:00 sati počnete pucati iz velikog oružja.

Nemojte čekati vrijeme za spavanje da biste pokrenuli temu rasprave koja bi vas oboje mogla dovesti sveukupnoj bitci do zore. Ako trebate razgovor koji ima potencijal za veći sukob ili emociju, učinite to rano navečer (ili ga možda sačuvajte za jutro kada je on kod kuće). Poštujte njegovu potrebu za odmorom.

8. Mrzi kad ga uspoređuješ s onim „savršenim muškarcem“.

Vaš se suprug možda ne čini „duhovnim“, možda se prema vama ne ponaša na isti način na koji vidite da se „savršeni muž“ odnosi prema svojoj ženi, možda ne zvuči toliko upućeno ili se čini zainteresovanim za propoved, ali vaš suprug verovatno ima neke dostojne osobine koje vam možda nedostaju jer ste toliko usredotočeni na ono što on „nema“. Prestanite ga uspoređivati ​​s drugim muškarcima – kakve koristi može imati to što to radite? Zašto ne zamolite Boga da vam otvori oči i da vidite ono što još niste zapazili i ne cenite kod njega?

9. Mrzi kad mu pružaš tihi tretman.

Kad god koristite tajni tretman da biste njime manipulisali, to šteti vama oboje. Tajno postupanje neprijateljsko je sredstvo kažnjavanja. Ne otežavajte život zatezanjem ili punjenjem besa. Ako ste ozlijeđene ili ljute, prvo se obratite Bogu i zamolite ga da vam pomoge da ispitate svoje srce kako biste proverili da li je bijes opravdan ili postoji neka uvreda o kojoj treba razgovarati. Razgovarajte sa svojim mužem. Budite iskreni i ponizni u komunikaciji i zapamtite – on vam nije neprijatelj!

10. Mrzi kad seks koristiš kao oružje.

Dar seksualne intimnosti treba biti izraz nesebične ljubavi. To je fizička demonstracija duhovnog jedinstva. Nemojte uskratiti seks da kaznite supruga i nemojte koristiti svoju intimu kao tehniku ​​podmićivanja. Zapazite, ne kažem da dopustite mužu da vas zlostavlja ili zahtijeva vašu seksualnu pažnju – seksualna intimnost trebala bi biti izraz nesebične ljubavi oba supružnika, ali danas ne razgovaram s mužem, razgovaram s vama. Poštujte svoju bračnu postelju kao sveto mesto i volite svog muža.

Ne znam da li je sve ovo zvučalo grubo? Nadam se da nije, samo znam kako je lako preći u stav nepoštovanja koji se pretvara u ružan odnos prema onima koje najviše volimo i danas izazivam sve vas da odbacite bilo koju od ovih praksi koja je uobičajena tendencija u braku. Uobičajeno, ali tako razorno. 

Ovaj unos je objavljen pod Uncategorized. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s